Monday, February 17, 2014

Minuman 3 in 1 merbahaya

Mesti ramai yang suka beli minuman 3-in-1 ni kan? Dulu-dulu akak pun suka sebab mudah dan cepat. Pastu ada macam-macam jenis 3 in 1 ada kat pasaran. Semuanya cam best dan sedap jer kan...nak nak yang coklat la, cappuccino la, white coffee la, kopi kuat la...hehehe...sapa yang tak tergoda...

So, bila akak tahu pasal keburukan minuman 3 in 1 ni dari satu blog (tak ingat dah blog apa) dan dari beberapa orang kawan yang bagitahu pasal ni, so akak stop beli minuman 3in1 ni.
Sekarang beli yang serbuk dah siap letak dalam uncang tu,dan bancuh sendiri satu teko setiap pagi. 

Akak sendiri dah kurang minum kopi sekarang ni sebab dah jatuh cinta dengan minuman SOYA NON-GMO dari Shaklee iaitu ESP. Sedap, tambah lagi low fat dan low cholesterol. (Terbaik bagi yang nak jaga kesihatan dan kawal tabiat suka makan). Akak pun nak jaga kesihatan dan kecantikan gak (yelah dah masuk 4 series ni..hehe)

*Lepas baca artikel ni nanti, kalau sudi nak share, silakan yerr, untuk kebaikan semua yang membaca nya.

Post a Comment