Wednesday, August 5, 2015

Idea Lanskap Bajet Rendah





Plan nak buat macam ni jer kat tepi rumah teres kita.

Nampak mudah dan bajet pun jimat je kan?

Yang gambar kedua ni pun nampak simple dan mudah untuk di uruskan. Tak perlu la cik abang penat nak potong rumput setiap bulan.

Sekarang ni kat tepi rumah kita memang ada ruang besar yang ditumbuhi rumput.

Tapi yang tak best bila kucing jiran ni tinggalkan 'bom jangka' diorang kat situ...hmmm..sabar je la.

Lagipun tak banyak keja kalau nak buat lanskap gaya ni. Korek sikit tanah permukaan beserta dengan rumput sekali. Lepas tu pasang la bata atau jubin pejalan kaki, dan simen kan sedikit. Dan hiaslah dengan batu sungai sikit kat tepi tu.

Hehehe... Terimakasih sudi baca.


*Jana Pendapatan Sampingan dengan Affiliates*

posted from Bloggeroid
Post a Comment